• English
  • Ελληνικά

Σχολή Γονέων

Για πρώτη φορά στη Λάρισα δημιουργούμε μια πραγματική Σχολή Γονέων προσπαθώντας να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο της εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία.

Σε συνεργασία με την ψυχολόγο μας κ. Ζιώγα Ντέμη, απόφοιτο Α.Π.Θ., ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, δημιουργούμε για τους γονείς των μαθητών μας μια πρωτοποριακή σχολή γονέων ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Το μόνο που χρειαζόμαστε από εσάς είναι το ενδιαφέρον σας για το παιδί σας και λίγο, πολύ λίγο, από τον ελεύθερο χρόνο σας.

Σχολή Γονέων - Genius

Αναμφίβολα, το να είσαι γονιός είναι ένας ρόλος πολύ ευχάριστος αλλά και πολύ δύσκολος συνάμα. Όλοι οι γονείς το γνωρίζουν αυτό. Παρ' όλα αυτά, κανείς μας δεν είχε ποτέ κάποιου είδους εκπαίδευση ή συμβουλή από κάποιον ειδικό που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα, μικρά ή μεγάλα, προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Η σχολή γονέων του κέντρου ξένων γλωσσών Genius σκοπεύει μέσα από μια σειρά ζωντανών σεμιναρίων να βοηθήσει τους γονείς να γίνουν καλύτεροι στο δύσκολο ρόλο που καλούνται να φέρουν σε πέρας. Μέσα από τις συναντήσεις με την ψυχολόγο μας, σε κλίμα ευχάριστο και φιλικό, οι γονείς θα μάθουν να αναγνωρίζουν στοιχεία της "προβληματικής" συμπεριφοράς ενός παιδιού αλλά και τους κατάλληλους τρόπους για την αντιμετώπισή της. Με απλά παραδείγματα η ψυχολόγος μας θα σας διδάξει πώς να χειριστείτε μια δύσκολη κατάσταση, τι να κάνετε και τι όχι.

Ο στόχος της σχολής γονέων είναι απλός και ξεκάθαρος. Πρώτα απ' όλα μέσα από μια διαδικασία ενδοσκόπησης ο γονέας αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία και αναπτύσσει θετική ψυχολογία που μπορεί με τη σειρά της να επηρεάσει θετικά το παιδί. Τις περισσότερες φορές η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας βασίζεται στα προσωπικά μας βιώματα (τι κάνανε οι γονείς μας σε αντίστοιχη περίπτωση), στις επιρροές μας (από φίλους, γνωστούς και συγγενείς) και στα προσωπικά μας πιστεύω. Όμως όλα αυτά πολλές φορές μπορούν να αποδειχθούν λανθασμένα ή και ελλιπή. Η παραδοσιακή μέθοδος της νουθεσίας και του παραδείγματος δεν είναι πάντα αποτελεσματική στα αυτιά των σημερινών εφήβων. Η επίρριψη ευθυνών στο παιδί, οι καβγάδες, οι αλληλοκατηγορίες και η γκρίνια δεν είναι συμπεριφορές του γονέα του 21ου αιώνα.

Σκοπός της σχολής γονέων είναι να αφήσουμε πίσω τις παλιές μας απόψεις και συνήθειες και να εδραιώσουμε μια σχέση επικοινωνίας με το παιδί μας. Μέσα από αυτήν τη σχέση θα μπορέσουμε να διαπλάσουμε έναν άνθρωπο υπεύθυνο, ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας. Το παιδί μας θα μπορεί με ευκολία να ανταποκρίνεται στο σχολείο, να διαχειρίζεται το άγχος των εξετάσεων, να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους, να συνεργάζεται, να ερωτεύεται και εν γένει να διάγει μια χαρούμενη ζωή. Ο νέος άνθρωπος θα είναι ειλικρινής, αποφασιστικός και έτοιμος να συμμετάσχει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, ενός καλύτερου μέλλοντος, ενός πιο όμορφου κόσμου.

Αφήστε λοιπόν πίσω σας τους ανθρώπους που τα ξέρουν όλα κι ελάτε μαζί μας στην 1η πραγματική σχολή γονέων. Δεν είναι υποτιμητικό, ούτε σημαίνει πως δεν είμαστε καλοί γονείς. Απλώς θέλουμε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι, γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας και στη γενιά που έρχεται.

Η σχολή γονέων ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει να δηλώσετε συμμετοχή σ' αυτό το ταξίδι αυτοβελτίωσης με την εγγραφή του παιδιού σας στο κέντρο ξένων γλωσσών Genius. Οι συναντήσεις της σχολής πραγματοποιούνται μια φορά κάθε μήνα (ημέρα Κυριακή) σε ημέρες και ώρες που είναι στη διάθεσή σας από τη γραμματεία του σχολείου μας. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να σας αποστείλουμε ενημερωτικό υλικό ή να ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες συναντήσεων.